Wie was Leon?

Leon is geboren op 28 december 1988

Als kind was het een vrolijk joch waar verandering in kwam na zijn 16 e verjaardag. Toen zat hij in een groep jongelui waar een andere groep de boventoon is gaan voeren. In die andere groep zaten enkele neven van Leon die veel druk op de groep en zeker op Leon hebben uitgeoefend..

Leon is via de basis school Het Startblok, waar hij werd gepest, naar basisschool De Singel verhuisd. Ook hier werd Leon regelmatig gepest.

Leon vond het prachtig om stemmetjes na te doen. Zijn favorieten waren Bassie & Adriaan. Daarnaast was Leon een jongen die iedereen wilde helpen en aardig wilde worden gevonden.

Na de basis school heeft Leon op het Geuzen college een opleiding, met goed resultaat, gevolgd waar detailhandel en economie de hoofdzaak was.
Leon heeft o.a. gewerkt bij de EDAH en Het Vlaams Broodhuis, waar zijn werkgevers altijd tevreden waren over hem. Het was in die tijd dat Leon gedwongen werd door zijn neven om zijn geld af te staan en waar ze met hem experimenteerden met drugs. Leon kon zichzelf moeilijk verdedigen.

Nadat zijn vriend bij de EDAH, Tariq Chatta, onder verdachte omstandigheden dood werd aangetroffen besloot Leon om de groep te verlaten. Deze zet, hij heeft veel opgebiecht bij zijn moeder, is hem, mogelijk door dezelfde groep die te maken heeft gehad met de dood van Tariq, fataal geworden op een camping terrein van het Gors aan het Brielsemeer.

Wat is er bekend

Op 5 juni heeft Leon zich gemeld op het politie bureau Schiedam maar hij is weggestuurd. Leon moest zich melden omdat hij een jongen een klap op zijn gezicht had gegeven en deze jongen daar aangifte van had gedaan. Voor de moeder is het daarna gissen en moet ze afgaan op wat getuigen hebben verklaard, en sommigen spreken elkaar tegen.

Op 7 juni heeft, volgens getuigen, een oom van Leon heeft hem een flinke bloedneus geslagen. Leon is vervolgens bij een vriend gaan douchen en van hem andere kleding te leen gekregen.
Getuigen hebben verklaard dat Leon bij snackbar het Hoefijzer in Schiedam samen met een andere vriend in een auto is gestapt waar al 2 vrienden en een neef, de leider van de groep, in zaten.

De groep is in het begin van de avond op 7 juni naar de camping op het Gors gereden waar zij werden opgewacht door een jongen die zich eerder buiten de groep probeerde te werken.

Op het pleintje waren ook jongelui aanwezig die zij niet kenden maar die wel hebben getuigd dat Leon zich afzijdig gedroeg. Later gaven zij aan dat hij eerst wegliep bij de snackbar. Vervolgens is de route redelijk bekend tot aan het moment dat hij als laatste door een getuige is gezien tussen 21.00 en 22.30 uur.

Meerdere getuigen hebben verklaard dat de 4 overige, neef en vrienden, een uur lang na het zoeken in de auto zijn blijven zitten zonder uit te stappen.

Op 12 juni is er een 1e vlucht met een helikopter geweest in het gebied gevolgd op zaterdagmiddag 14 juni door een 2e vlucht die specifiek het Brielsemeer langs de camping heeft gezocht met een camera, waarvan wordt gezegd dat deze 30 meter onderwater kan kijken. Echter zonder iets te ontdekken.

Op de avond van die 14e juni is er een groep, waaronder de groep van 7 juni aangevuld met nog een neef en anderen, op de camping geweest zonder contact te hebben gehad met de jongelui van een week daarvoor.

Die zondagmiddag 15 juni 2008 werd er door een voorbijvarend gezin een lichaam ontdekt aan de binnenkant van de strekdammetjes. Tussen dammetjes en walkant is het water ongeveer 60 tot 70 centimeter diep. Speciaal voor de kinderen om te zwemmen. De familie heeft dit gemeld en moest enige tijd wachten voordat de politie op de juiste locatie was gearriveerd. Het lichaam was richting de kant gedreven.
Vanaf hier zijn de vragen gekomen die verderop zijn gesteld. De familie die het lichaam hebben ontdekt beschrijven een gestrekt lichaam wat op zijn rug lag.
Het lichaam was slechts gekleed in een T-shirt en een boxer short.