TIENER IS BEDREIGD DOOR RECHERCHEUR NADAT ZE HAAR VERKLARING HAD AFGELEGD

‘Je hebt vijftig procent kans dat je dit niet overleeft’, zei de rechercheur na afloop van het
verhoor.’Had je maar geen aangifte moeten doen’, voegde de agent er ook nog aan toe.
Nou, daar sta je dan . Ik wist niet wat ik hoorde.”

Een zwaar bedreigde en sinds anderhalf week – ondergedoken getuige van amper achttien jaar is maandagavond na een verhoor in de zaak van de vermoedelijke moord op Schiedammers L. Groeneweg (19) en Tariq .C (19) op bizarre wijze geïntimideerd door twee Schiedamse rechercheurs.
De tiener werd in bijzijn van een advocaat gehoord, nadat justitie Rotterdam, na onthullingen in deze krant, een nieuwe onderzoek naar de verdachte dood van twee jongens beloofde. Het politieduo was ook bij het eerste onderzoek betrokken, een onderzoek dat de recherche gigantisch liet zitten. Ook de raadsman van de jonge getuige , De Rotterdamse strafpleiter Gerard Aberson, hield geen goede indruk van het verhoor over.
“er bestaat bij deze twee agenten geen enkele bereidheid om nu met nieuwe naspeuringen DE ONDERSTE STEEN OVER DE DOOD VAN LEON EN TARIQ BOVEN TE KRIJGEN vindt hij.
De Schiedamse tiener heeft belangrijke informatie over de vermoedelijke moord op Leon en Tariq die deze krant uit tactische overwegingen niet tot in detail bekendmaakt. Duidelijk is wel dat de getuige van leden van een Schiedamse jeugdbende hoorde dat beide jongens zijn omgebracht door hen onder water te duwen .

‘NOU, DAAR STA JE DAN IK WIST NIET WAT IK HOORDE’

Gisteren werd de tiener eerst op een onderduikadres door de recherche gebeld. Ik moest komen, zei de rechercheur, want het was belangrijk dat ik mijn verhaal zou doen.
Ik had mijn telefoon op de speaker staan. Ook anderen hoorden hoe de politie man mijn veiligheid gegarandeerde. Toen ik ’s avonds door hen werd gehoord, bleek al snel dat ze de zaak niet serieus nemen. Al meteen benadrukten zij in het verleden wel goed werk te hebben gedaan.
Toen ik mijn verhaal eenmaal mocht doen, lachte een van hen mee voortdurend uit en zat hij steeds nee te schudden .
Oud rechercheur Dick Gosewehr van het Telegraaf COLD CASE TEAM was in zijn ogen maar een rechercheur van niks.
De verhoorde tiener werd twee weken geleden met een mes bedreigd door de leider van de Schiedamse jeugdbende en deed toen aangifte.

DREIGEMENTEN MET DE DOOD VIA HET MSN CHAT OP 6 JANUARI 2008 LET OP HIER IS GEEN PRIORITEIT AANGESTELD TIJDENS HET ONDERZOEK

Ik snij je kkk kil door jij gaat zien en nu meen ik het.
Ik kkr al kk raame deruit jonge en je kan er gwn niks aan doen.
Ik sla nooit familie maar voor jou maak ik een uitzondering.
Ik ga je niet slaan ik ga je schieten.
Ik ga je schieten pik .
Ik schiet je kk dood.
Kkk lijer kom nu.
Ik hoop dat ik je niet tegen kom want ik sta niet in de gevolgen.
Ik maak je kkk doood.
Jonge jij gaat dood.
Jij zit me nu uit te dagen maar jij komt er wel achter pik egt waar ik ga niet meer tege jou praate let maar goed op jonge ik maak ju kk dood.
Kan me geen tering schelen jij doet bijdehand dus zijn er gevolgen ook klaar.
Me ouders geven me groot gelijk want die zitten mee te lezen.
Dus kan je nagaan jonge hoe erg ik het meen.
Me pa en ma zitten er bij hé.
En nu kom je er niet onderuit.
Ik ga jou kk dood maken.
Jij komt wel.

Vooraf was Leon al meerdere malen persoonlijk met de dood bedreigd.
Gestalkt,afgeperst van Leon zijn geld,drugs op Leon uit geprobeerd,klappen tegen zijn hoofd aan gegeven,vuurwapen voorzien van kogels tegen Leon zijn slaap gedrukt met de woorden ‘jij gaat eraan’
het was dan ook nog vele malen erger nadat deze bedreigingen werden geuit op de MSN,hij werd opgejaagd als een wild dier tot aan het moment dat ze Leon hadden onderschept toen aangifte wilde gaan doen waarna hij later dood werd teruggevonden.

ZOEK EEN ONDERDUIK ADRES ZEGT DE POLITIE TE VLAARDINGEN

In januari 2010 werden wij laat in de avond gebeld door de recherche Vlaardingen,met de mededeling dat we onze woning moesten verlaten,en we naar een onderduik adres moesten gaan zoeken. Dit omdat er serieuze dood bedreigingen waren geuit naar ons gezin door de jeugdbende. ze hadden naar het bureau gebeld en deze bedreigingen geuit.

MOEDER VAN LEON OP DE VLUCHT VOOR BENDE JONGEREN

SCHIEDAM:
De nabestaanden van de vermoedelijk vermoord Leon Groeneweg (19) zitten op advies van de Schiedamse politie te Vlaardingen ondergedoken omdat zij met de dood worden bedreigd door een jeugdbende.
Het gaat om de criminele groepering waarvoor de telegraaf zaterdag berichtte en die volgens getuigen eerder Leon en Tariq heeft omgebracht. Beiden zaken zijn nooit adequaat door de politie en justitie onderzocht.
Ondanks de aanhoudende bedreigingen van de afgelopen dagen en aanwijzingen dat de groep over vuurwapen beschikt, was het openbaar ministerie tot gisteravond volgens een woordvoeder niet van plan om arrestaties te verrichten.
, Het lijkt wel de omgekeerde wereld’ reageert Leons moeder, die met haar partner en 10 jarige zoontje op een schuiladres verblijft. Wij moeten ons huis ontvluchten, die criminelen mogen vrij blijven rondlopen. Moet er soms een derde moord worden gepleegd voor er echt iets gebeurt” .
Leons ouders broer A. en nog een andere Schiedamse jongere zijn al sinds afgelopen woensdag op de vlucht nadat zij aangiften aangifte van bedreiging deden.
De Schiedamse politie heeft de bende al jaren in het vizier, blijkt ui een proces-verbaal, en brengt de groep in verband met geweldmisdrijven en harddrugsgebruik.
Getuigen verklaarden tegenover deze krant dat de jonge criminelen er praat op gaan in 2008 Leon Groeneweg en een jaar eerder Tariq te hebben vermoord.

TERREUR BIJ HET GRAF

Zaterdag 21 januari 2012
Bizarre vernielingen aan het graf van hun zoon, brieven met bedreigende tekst en een afgebeld kogel. De ouders van de op raadselachtige wijze omgekomen Schiedamse jongen Leon Groeneweg (19) zijn de laatste weken het mikpunt van regelrecht TERREUR, volgens hen vrijwel zeker door degenen die zij zien als nooit opgepakte moordenaars van hun zoon.

,,Vorige maand begon het plotseling”, zegt het ouderpaar Ap en Marijke Harkema.
,,Eerst bleek de grafsteen van onze zoon vernield. Vier sterretjes, die zijn familieleden symboliseren, waren van de steen afgerukt. Ook Leons porseleinfoto was kapot gemaakt. En daar bleef het niet bij. Een paar dagen later lag er een briefje met allemaal rare afkortingen in onze bus.”
Op oudejaarsdag, toen de ouders net als elk voorgaande jaar bij het graf een vuurpijltje voor Leon wilden afsteken was het opnieuw raak. Marijke: ,,half verscholen onder Leons steen lag een plastic tasje met alweer een briefje in het zelfde handschrift.(STOPPEN MET HET ONDERZOEK anders…..), staat er. Daarnaast is een kogel getekend

Het oude paar is van overtuigd dat dit geen kwajongensstreek is. ,,Geen van de andere graven is vernield. Dit zijn gerichte acties tegen de pogingen die wij al sinds anderhalf jaar met de Telegraaf en onze advocaat ondernemen om het politie onderzoek naar de dood van onze zoon heropend te krijgen.
Leon overleed in 2008 0nder uiterst verdachte omstandigheden. De jongen was in juni dat jaar spoorloos verdwenen, kort erna werd zijn lichaam in een ondiep water aangetroffen. Een diepgravend politieonderzoek kwam er nooit. Het COLD CASE TEAM van de Telergraaf ontdekte na intensief speurwerk echter allerlei aanwijzingen voor een misdrijf.
Toen Leon verdween, stond hij op het punt een gewelddadige Schiedamse jeugdbende de rug toe te keren. Bovendien wilde hij de politie gaan inlichten over de dood van zijn vriend Tariq Chatta. Deze 19 jarige Schiedammer was anderhalf jaar eerder ook dood aangetroffen, in een Schiedamse sloot. De politie deed die zaak vrijwel onmiddellijk af als verdrinking, zelfs een sectie op het lichaam bleef uit. En dat terwijl Tariqs stoffelijk overschot in een bizarre houding lag. ZIJN JAS STIJF OM ZIJN ONDERBENEN ZAT OPGEKNOPT en er een grote BLOEDSTORTING OP ZIJN VOORHOOFDPRIJKTE.
Leon Groeneweg zei te weten wie Tariq omgebracht: de jeugdbende zijn op hen gaan zitten en hebben hem net zo lang onderwater gehouden tot hij bezweek”, vertelde Leon aan zijn ouders destijds.

DEELS VAN DE KOSTEN VOOR HET ONDERZOEK DOOR DE NABESTAANDEN

In 2011 heeft onze voormalige advocaat G.J. van Oosten het OM verzocht om het dossier van L. Groeneweg vertrouwelijk te laten beoordelen door onafhankelijke derden, zo mogelijk deels op kosten van het Openbaar Ministerie.

Meer in het bijzonder heeft onze raadsman het Openbaar Ministerie verzocht om door de Professor P.J. van Koppen en Patholoog anatoom R. Eikelenboom te laten onderzoeken of er in de zaak van Leon Groeneweg sprake is van een misdrijf. Wij nabestaanden hebben hier toe met veel moeite een deel van de kosten bijeen te kunnen brengen om bij te dragen aan een dergelijk onderzoek.

Het Openbaar Ministerie wijst ons verzoek om een onafhankelijk onderzoek af

onafhankelijk onderzoek af
Het Openbaar Ministerie weigert om inzage van het Dossier, aan de nabestaanden en ook het dossier af te staan voor een onafhankelijke onderzoek.

GRAFSCHENNIS

Meerdere malen is het graf van Leon geschonden, waarvan de laatste keer er een aantal getuigen waren,en zich ook telefonisch melde bij de politie,ze hadden een verdacht persoon gezien die tevens foto’s maakte van het monument de politie heeft geen onderzoek gedaan en wilde ook de getuigen niet opgeroepen voor verhoor omdat ze vonden dat ze niet fotos zus 007belangrijk waren hierin.
De moeder van Leon kon hier niet mee overweg en is op dat moment in hongerstaking gegaan. Om het dossier en een nader onderzoek af te dwingen. Ook werd er een voorlopig rapportage gemaakt vanuit het oncomplete sectie rapport door twee onafhankelijke pathologen anatoom. Hier is uitgekomen dat Leon onrecht was aangedaan en er een opgraving noodzakelijk is om een nader onderzoek te doen/identificatie.
In de strijd van deze hongerstaking werd er een afspraak gepland bij de voorzitter van de Procureurs Generaal ,onze raadsman heeft de voorlopige rapportage gestuurd naar de PG./OM zodat ze het voortijdig konden inlezen voor de geplande afspraak.
Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat er op geen enkele wijze medewerking werd verleent door het OM. Verder werd letterlijk gezegd door de Voorzitter v/d Procureurs Generaal
‘kom maar met bewijzen’ daar ben ik niet voor om een voorlopig rapportage te lezen.

AANGIFTE OUDERS IN ZAAK OOSTVOORNE

De ouders van de in 2008 onder verdachte omstandigheden overleden Leon Groeneweg uit Schiedam doen vandaag aangifte wegens moord op hun 19 jarige zoon.
Hun advocaat, Mr. Geert-Jan van Oosten richt de aangifte direct aan justitie. Aanleiding is een brief van een anoniem tipgever die het ouderpaar vrijdag ontving.
De tipgever schrijft zelf deel uit te maken van een criminele organisatie die Leon destijds zou hebben omgebracht., Dit moet de politie en justitie aanzetten om deze zaak eindelijk eens als vermoedelijk misdrijf te beschouwen en te onderzoeken”, aldus advocaat van Oosten.
In de brief staat dat de Schiedamse jongen in juni 2008 door vijf jongemannen bij een camping in Oostvoorne werd overmeesterd, gedwongen werd XTC te slikken en vervolgens met stokken op het hoofd werd geslagen. De daders hielden Leon volgens de tipgever daarna onder water tot hij niet meer bewoog. Leons lichaam zou vervolgens verborgen zijn gehouden en pas dagen later in het naburige Brielse Meer zijn gegooid.

BEVINDINGEN OLD CASE TEAM

De informatie sluit naadloos aan op eerdere bevindingen van het COLD CASE TEAM van de telegraaf dat eerder na onderzoek vastgestelde dat Leon is vermoord. De jongen, die zelf deel had uitgemaakt van de criminele groep, stond op het punt de politie te gaan inlichten over een eerdere moord die de bende zou hebben gepleegd. Juist op dat moment verdween hij. Enkele dagen vonden badgasten zijn lichaam.

KORTE UITLEG VAN HOE HET ONDERZOEK WAS VERLOPEN VAN ZONDAG 15 T/M WOENSDAG 18 JUNI 2008 BETREFT DE IDENTIFICATIE VAN LEON DOOR DE JUSTITIE

Op woensdag 15 juni 2008 in de middag uren kwamen 2x rechercheurs bij ons thuis om te vertellen dat er een stoffelijke overschot was gevonden in het water van het recreatie strandje te Oostvoorne. Het zou Leon kunnen zijn voor 90%, hij was niet meer te herkennen aan zijn hoofd dan wel gezicht. Het hoofd en gezicht waren erg aangetast, wij ouders wilden gelijk mee om te kijken of het Leon was(identificatie), maar dat werd ons direct verboden. Dit duo hebben ons gevraagd om iets van Leon, om het stoffelijk overschot te kunnen identificeren, we hebben een T-shirt / Scheermesjes / ondergoed / Tandborstel / meegegeven etc.

Op maandag 16 juni 2008 werden wij ouders van Leon gebeld door de familie rechercheur met de vraag welke tandarts Leon heeft ,omdat ze niet verder kwamen dan 95% (tot de dag van vandaag weten wij nog niet waar die extra 5% op gebaseerd was ? ) en wilden ze aan de hand van het gebit status proberen te identificeren. Tijdens dit gesprek hebben de ouders van Leon weer aangegeven en zelfs gesmeekt of ze ook mochten kijken,maar dit werd weer verboden. Uit wanhoop zeiden wij dat ook de huisarts als het nodig is zou willen komen.

Op dinsdag 17 juni 2008 werd er inderdaad een beroep gedaan op de huisarts,omdat de tandarts heeft aangegeven dat de materialen betreft de vullingen van het stoffelijk overschot, niet overeen kwamen. Hierdoor kon niet voldoende aangetoond worden dat het Leon betrof. Ze hebben het stoffelijk overschot laten zien vanuit een oranje rampen bak in een zak,de rits hiervan werd geopend tot aan de bovenkant van zijn benen(dus zijn dijen)de Arts kon niet verder komen dan 99% En heeft dan ook niet voor de volle 100% getekend. Zo vertelde de familie rechercheur ons dit in een telefonisch gesprek. Ten einde raad, hadden wij weer gesmeekt om te komen kijken maar dit werd weer verboden.

Op woensdag 18 juni 2008 kregen wij een telefoontje van de familie rechercheur met de mededeling dat ze er uit waren betreft de identificatie. Omstreeks 18.30 uur kwam de Rechercheur vertellen dat het voor 100% Leon betrof. Ook was onze huisarts onverwachts gekomen,ten tijde van het gesprek. Er waren een aantal mensen aanwezig die ook de nodige vragen stelden aan de zogenaamde familie Rechercheur.

Tijdens de vermissing

Twee rechercheurs kwamen bij de nabestaande thuis,en vertelde dat er meerdere jongeren zich persoonlijk hadden gemeld op het bureau. Deze jongen zouden verteld hebben dat Leon niet dood is/was ze wisten dit omdat ze net ervoor telefonisch hadden gesproken met Leon,en dat hij gezegd zou hebben ik wil even tot rust komen. Hier hadden de rechercheurs geen enkele gegevens van deze jongeren opgenomen en hebben hun gewoon weggestuurd met de mededeling dat ze hier niks mee konden omdat de zaak al rond was. Weer een gemiste kans. Of was het een blunder !?

de FAMILIE Rechercheur melde het volgende:

Alle eerdere bovenvermelde pogingen om het stoffelijk overschot geïdentificeerd te krijgen. Daarbij vertelde hij dat het voor 100% afgerond was en dat ze er zeker van waren dat het Leon betrof. Ook vertelde hij te weten dat het ondiep was en het een recreatie gebied was waar Leon ? aangetroffen was. Iets wat hij als vreemd aanmerkte omdat de heli’s tot 30 meter diepte konden kijken in het water. Vooralsnog gaf de Rechercheur aan dat ze er vanuit moesten gaan dat het hier om een noodlottig ongeval ging.

DE VRAGEN LUIDEN ALS VOLGT OP 18 JUNI 2008

Vraag:Wat is de doods oorzaak?
Familie rechercheur antwoordde: Vermoedelijk verdrinking waardoor wij denken dat het een noodlottig ongeval was.

Vraag: Waar aan hebben Jullie kunnen vaststellen dat het om verdrinking gaat en dat Jullie denken dat het een noodlottig ongeval was?
Familie rechercheur antwoordde: gezien de tijd lijn van de vermissing en de omgeving van de vondst gingen we vanuit dat het Leon is,

Vraag: Hoe is het mogelijk dat Leon verdronken kon zijn in ondiep water?
Familie rechercheur antwoordde: Ja dat klopt, Leon is gevonden in ondiep water. Ik ben dan ook van mening dat als Leon daar eerder had gelegen dan hadden de Heli’s hem zeker moeten zien want ze konden tot 30 meter diep kijken omdat het helder weer was.

Vraag: Hoe is het mogelijk dat tijdens de vluchten van de Heli’s op 12 en 14 juni 2008 niets hebben aangetroffen?
Familie rechercheur antwoordde: Ook hier zeg ik het zelfde, ik denk dat ze hem verborgen hadden. Maar ik vermoed dat die jongeren in paniek zijn geraakt omdat de heli’s in de lucht aan het zoeken waren,ik denk dat ze daardoor Leon hebben verplaatst en hem in het zicht gelegd. Want wij weten dat deze groep van 14 juni 2008 naar 15 juni 2008 daar op de plek geweest zijn,en ineens wordt er een stoffelijk overschot gevonden,door omstanders.

Vraag: Wat is er dan verklaard door die getuigen(verdachten)met name van de groep?
Familie rechercheur antwoordde: Voor als nog is niet uit de verklaringen gebleken van de getuigen die wij verhoord hebben dat het om een misdrijf gaat.

Vraag: Wat is er dan verklaard door die getuigen met name die van de groep?
Familie rechercheur antwoordde: Nou dat is zo dat een ieder die wij hebben verhoort van de groep hebben allemaal op een paar klein dingetjes na het zelfde verklaard dus die kwamen allemaal overeen.

Vraag: Als die verklaringen allemaal het zelfde zijn, dan is het toch al verdacht. Want ze hebben gewoon alles samen op elkaar afgestemd?
Familie rechercheur antwoordde: Hij haalde zijn schouders op en zei “je zou het als verdacht kunnen noemen”maar ja voor als nog hebben ze allemaal het zelfde verklaard zodat het verhaal aan een aansluit,dus kan je ook niet zeggen dat het niet klopt.

Vraag: He hallo het zijn verdachten en geen getuigen? Ze hebben Leon daar gebracht en achtergelaten in paniekerige toestand !
Familie rechercheur antwoordde: Ja dat is zo ik las dit ook op de flyers.

Vraag: Wat is gebeurd met de spullen van Leon die wij hebben afgestaan voor DNA?
Familie rechercheur antwoordde: Om een DNA vast te stellen van de afgestane spullen van Leon dat duurt minimaal 6 weken en daar gaan wij niet op wachten.

Vraag: Waarom niet wachten voor alle zekerheid of het Leon is?
Familie rechercheur antwoordde: Van hogere handen mochten wij geen DNA laten doen, want ze hebben besloten om de zaak af te ronden met wat we tot nu hebben.

Deze familie rechercheur heeft alleen maar een ding voor ogen gehad en dat is.
Wat heeft Leon aan zijn ouders verteld betreft de groep en de mollen in het corps voordat hij vermist was. Het onderzoek laat op zich wachten want daar is/was geen prioriteit voor.

Waarom doe je zo moeilijk,zei de rechercheur tegen de moeder van Leon.
We hebben hem toch gevonden,en je heb Leon toch een plek kunnen geven !

Later is gebleken dat de Rapportage van het sectie/toxicologisch onderzoek pas was vrijgegeven aan het OM op 2 september 2008.

Vraag is hoe kunnen ze dan al op 18 juni 2008 vaststellen dat het Leon voor 100% betrof.

Ook heeft deze Rechercheur de nabestaande (ouders) verboden om Leon te identificeren of vanuit een DNA match van de moeder. Ook nadat hij was vrijgegeven was in opdracht van hogere handen de KIST hermetisch afgesloten en mochten zelfs toen Leon(?)niet meer zien.