moeder1

Gemeenten gevraagd om nieuw onderzoek

AD 8 september 2015

Sander Sonnemans AD.

,, HELP OUDERS VAN LEON”

GEMEENTE GEVRAAGD OM NIEUW ONDERZOEK

Schiedam, De gemeente Schiedam moet actie ondernemen om de onderzoek naar de dood van de vrienden Tariq Chatta en Leon Groeneweg heropend te krijgen. Dat stelt Rotterdammer Ton van Strien, die zeer begaan is met het lot van de ouders.

Van Strien heeft de Gemeenteraad en het college per brief gevraagd de onderzoek naar de dood van de Schiedamse vrienden te heropenen. Hij wordt daarbij vooral gedreven door de strijd die Leons ouders al 7 jaar en 3 maanden lang voeren. Ze hebben zich nooit neerlegd bij de lezing van de politie dat Leon door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Van Strien benadrukt de families van Leon en Tariq niet te kennen, maar op persoonlijke titel te handelen.

 

De omstandigheden waardoor Tariq (18) en   Leon (19), een jaar later, om het leven kwamen, zijn op zijn zachtst gezegd merkwaardig te noemen. Beide jongens zouden zijn verdronken in ondiep water; Tariq in een sloot in Schiedam, Leon in het Brielse meer.

De dag dat Tariq werd gevonden , werd Leon gebeld met de boodschap dat hij de volgende zou zijn.

Tariq en Leon wilden allebei breken met hun vriendengroep, omdat die zich alsmaar crimineler manifesteerde.

Eerder werd al door de ouders van de jongens om heropening van het onderzoek gevraagd.

Het Openbare Ministerie  (OM) voldeed aan dat verzoek, maar  maar sloot het in 2010 af met de constatering dat de vrienden toch echt door een noodlottig ongeval om het leven waren gekomen en niet door een misdrijf .

Tariq ouders legden zich op ten duur bij de conclusies neer.

 

DE PATHOLOOG STELT DAT TE SIMPEL CONCLUSIES ZIJN GETROKKEN MET BETREKKING TOT DE DOODSOORZAAK VAN LEON

 

De ouders van Leon niet. Ze knokken al ruim 7 jaar om de onderste steen boven te krijgen.

Graag willen ze Leons stoffelijk overschot op te laten graven voor een onafhankelijk onderzoek door een forensisch patholoog, maar ze krijgen er het geld niet voor bij elkaar.

 

TE SIMLEL

DE PATHOLOOG STELT DAT TE SIMPEL CONCLUSIES ZIJN GETROKKEN MET BETREKKING DE DOODSOORZAAK VAN LEON

 

De patholoog heeft het NFI-rapport gelezen en stelt dat te simpel conclusies zijn getrokken met betrekking tot de doodsoorzaak van Leon.

‘Het kan toch niet waar zijn dat de gemeente de kleine mogelijkheid om nog tot een oplossing te komen, laat afhangen van de financiële bijdrage van de familie van de slachtoffers?’ schrijft van Strien de raad en het college. Die buigen zich deze week over de kwestie ( 8 en 9 september )

 

 

Wordt vervolgd