IMG_0832.JPG

Getuigen herkend foto vernieler graf Leon Groeneweg

De ouders van de in 2008 onder verdachte omstandigheden omgekomen Leon Groeneweg (18) uit Schiedam willen dat de politie opnieuw onderzoek doet naar de schennis van Leons graf. Getuigen hebben de vermoedelijke dader herkend.
Eind vorig jaar werd Leons graf vernield. De steen was van de sokkel getrokken en met een viltstift was een scheldwoord op Leons foto geschreven. Na de grafschennis meldde een bezoeker van de begraafplaats iemand bij Leons graf te hebben gezien die zich vreemd gedroeg en foto’s van het graf maakte.
Leons ouders hebben de getuige onlangs foto’s kunnen laten zien van leden van de jeugdbende waar Leon destijds uit was gestapt. Eén van hen is door de getuige herkend. Leons ouders hebben de naam en foto aan de politie overhandigd. ,,We hopen dat die getuige nu wel wordt gehoord. Na de grafschennis is dat niet gebeurd.”